Tissue Cultured Beef - හරක් නො මරා හරක් මස් කන්න පුළුවං ක්‍රමයක් ගැන මීට කලිං දැනගෙන හිටියද?




පටක රෝපණය කළ හරක් මස් යනු ගව මාංශ පේශී ප්‍රාථමික සෛල සහ ඇඩිපෝස් පටක ව්‍යුත්පන්න ප්‍රාථමික සෛල වලින් හරක් මස් නිෂ්පාදනය කිරීමේ අරුම පුදුම තාක්‍ෂණයකි. නිසි ප්‍රෝටීන් සහ මේද සංයුතිය සමඟ හරක් මස්වල නිශ්චිත අනුකරණයක් නිපදවීමේ හැකියාව එයට ඇත. කෙසේ වෙතත්, තාක්‍ෂණය තවමත් මුල් අවධියේ පවතින අතර සයිටොස්කෙලෙටල් ප්‍රෝටීන නියම ප්‍රමාණයෙන් සහ සංයුතියේ පවතින බවට රූප විද්‍යාත්මක ලක්ෂණ වලින් ව්‍යුත්පන්න කළ හැකි වුවද, මේද අනුපාතය තවමත් නොදනී.


පටක රෝපණය මඟින් නිපදවූ හරක් මස් වල වාසි සහ අවාසි.


වාසි

⨀සතුන්ගේ ආහාර ජීර්ණ යුෂ මගින් මාංශය දූෂණය වීම අඩු කිරීම.
⨀වගා කළ මස් සමඟ E. coli බැක්ටීරියා ආසාදනය වීමේ සම්භාවිතාව අඩු වීම.
⨀සෞඛ්‍ය සම්පන්න මස් වර්ගයක් ලෙස වගා කළ මස් හඳුනාගෙන තිබීම.

අවාසි

⨀වගා කළ මස් වල මාංශ පේශි, සෛල විකෘති කිරීම.
      (සෛල විකෘති වීම පිළිකා ඇති වීම ට මග පායි.)





අන්තිමට ම අපිට කියන්න තියෙන්නෙ කවුරු මොනවා කිව්වත් , ස්වභාවධර්මයා ට අභියෝග කරන්න කාටවත් ම බැහැ !
නිකං ඉන්න එකේ කියං යන්න බලන්න ඔයාලටත් ආසාවක් තියෙනවද කියලා මේකෙං මස් කටක රස බලන්න.

 



Subscribe our Telegram Channel




Comments